Onze materialen

Het produceren van meubels is een deel van onze erfenis. Meer dan 60 jaar kennis en ervaring geeft ons veel voordelen bij het werk in onze productiefaciliteit in Denemarken en bij onze samenwerking met leveranciers. Wij hebben controle over het volledige productieproces, zodat we de hoogste kwaliteit kunnen garanderen aan een betaalbare prijs.

Wij geloven dat een hoge kwaliteit bereikt wordt door met passie te werken. Een kwaliteitsprogramma, gebaseerd op de ISO 9000 standaard en onze eigen productieervaring, is geïntegreerd bij al onze leveranciers. Onze eigen kwaliteitsmedewerkers zorgen ervoor dat onze gedetailleerde regels door het gehele productieproces worden gevolgd en zorgen voor de controle van de eindproducten.

Houten meubels

De meeste producten die gemaakt zijn van plaatmateriaal (bijvoorbeeld wandmeubels, tafels of bedframes) zijn uitgevoerd met fineer. Fineer is een houtproduct, een natuurlijk materiaal. Het is mogelijk dat er variaties in kleur van nerf voorkomen en dat maakt ieder houten meubels net zo'n uniek stuk. Vrijwel al onze houten producten zijn tot vier keer behandeld met UV-lak. Dit geeft een duurzaam oppervlak. De oppervlakken van onze meubels worden voortdurend getest om er zeker van te zijn dat ze bestand zijn tegen krassen en vloeistoffen, en dat de kleurvastheid voldoet aan onze normen voor normaal, dagelijks gebruik.

Glas

Vrijwel al onze glazen tafelbladen zijn van gehard glas gemaakt. Dat is voor de veiligheid van onze klanten. Gekleurde glazen bladen ondergaan een warmtebehandeling waarbij het pigment in het glas gebrand wordt. Hierdoor wordt de kleurlaag bestand tegen krassen. Alle randen hebben een hoogwaardige afwerking.

Metalen delen

Het grootste deel van onze metalen delen is vervaardigd uit hoogwaardige grondstoffen met een absoluut minimum aan onzuiverheden. Onze verschroomde onderdelen zijn voorzien van twee lagen nikkel onder het chroom. Dit geeft een uiterst egaal oppervlak met een minimaal risico voor roestvorming. Andere metalen onderdelen zijn behandeld met poederlak. Dit geeft een duurzamer oppervlak dan conventionele verflagen. Gebruik maken van poederlak is bovendien milieuvriendelijk, want dit soort lak bevat geen oplosmiddelen en overtollige lak kan worden hergebruikt.

Gestoffeerde meubels

Wij streven er naar dat ieder gestoffeerd meubel dat onze fabriek verlaat, jou een perfect zitcomfort kan bieden. Daarom gebruiken we vooral HR-schuim in onze zitkussens. HR-schuim met hoge weerstand is structureel heel stabiel, waardoor een blijvend zitcomfort gegarandeerd is. De rugkussens zijn voorzien van kanalen waarin de vulling op zijn plaats gehouden wordt, maar we bevelen aan de kussens regelmatig op te schudden om de vorm te bewaren. Na verloop van tijd zal het schuim en de vulling zich stabiliseren en zal je zitbank zacht en comfortabel aanvoelen. 

De selectie en verwerking van slijtvaste materialen die de levensduur van onze producten kunnen verlengen, zijn voor ons van wezenlijk belang – net als het intensief gebruik van massief hout waar sterkte en stabiliteit een vereiste zijn. Onze meubels worden uitgevoerd in schuim van hoge kwaliteit waarmee zachte, ronde hoeken gemaakt kunnen worden.

Ledersoorten & stoffen

Wij selecteren ledersoorten en stoffen op basis van het design en de functie van het meubel waarvoor ze worden gebruikt. We kunnen garanderen dat er geen kleurverschillen optreden tussen verschillende meubelen, wanneer deze als één serie besteld zijn. Het is dus een vereiste dat de betreffende meubelen tegelijkertijd besteld worden. Alle ledersoorten en stoffen zullen rekken tijdens het gebruik. Voor optimaal comfort moet de bekleding niet té strak zitten. Er kunnen daarom kleine plooien ontstaan, maar dit geeft het zitmeubel net karakter.

Al onze meubelstoffen en ledersoorten zijn door internationaal erkende en gerespecteerde instituten getest.

Wij gebruiken drie soorten leder:

  • Gecorrigeerd leder dat is behandeld om een uniforme uitstraling te krijgen. 
  • Semi-aniline leder is licht gecorrigeerd, waardoor een groot deel van de natuurlijke nerf en kenmerken behouden zijn gebleven. 
  • Aniline leder is het meest exclusieve leder van Herfra. De nerf wordt niet gecorrigeerd en de natuurlijke kenmerken zijn zichtbaar.

Onderhoudsinstructies

Wij adviseren altijd kwalitatieve ‘gekende’ onderhoudsproducten te gebruiken voor het onderhoud van je meubels. Hier volgen enkele onderhoudsinstructies per type materiaal. Door de goederen goed te onderhouden, vergroot je de levensduur.

HOUT & FINEER
Hout en fineer worden beïnvloed door licht. Gedurende de eerste 6-8 weken kan een houten meubel van kleur veranderen onder de invloed van licht. Zorg dat er in deze periode geen voorwerpen op het meubel staan die een blijvend kleurverschil kunnen veroorzaken. Nieuwe meubelen moeten een tijdje aan daglicht worden blootgesteld om dezelfde kleur te krijgen als eerder gekochte meubelen. Hout en fineer zijn uiterst gevoelig voor vloeistoffen. Veeg gemorste vloeistoffen onmiddellijk af met een doek.

MARMER
Marmer is een poreus materiaal met een open structuur dat bescherming nodig heeft. Alle vloeistoffen moeten meteen verwijderd worden om vlekken te voorkomen.Voor levering geven we het marmer een beschermende wax laag die het risico op vlekken door vloeistoffen verlaagd. Let extra goed op met vloeistoffen op oliebasis, deze vloeistoffen geven sneller vlekken dan vloeistoffen op waterbasis. Wanneer je iets warm op tafel wil zetten, gebruik je best een onderzetter. Marmer reageert namelijk op warmte en kan in het slechtste geval breken. Wanneer je toch iets op het marmer morst, moet je dit onmiddellijk verwijderen met een schone doek dat werd vochtig gemaakt met lauw water. Wanneer je de tafel grondiger wil schoonmaken, gebruik je best een PH-neutrale zeep.

BANKEN EN FAUTEUILS
Verwissel de zit- en rugkussens regelmatig van plaats. De kussens hebben een langere levensduur als ze gelijkmatig kunnen slijten. Schudt de kussens ook geregeld op om de vorm te bewaren. Controleer ook of de poten stevig zijn vastgezet.

MEUBELSTOFFEN
Bescherm de bekledingsstoffen van je meubels tegen direct zonlicht om verkleuring te voorkomen. Als de stof schoongemaakt moet worden: stofzuig de meubels en gebruik de BoConcept Textiel Reiniger. Daarna behandel je de stof weer met de BoConcept Textiel Beschermer om de stof te onderhouden.

LEDER
Ook lederen bekleding moet je beschermen tegen direct zonlicht en hittebronnen om verkleuring te vermijden. Voor de schoonmaak van het leder, gebruik je best een schone, droge of licht bevochtigde doek. Wanneer je een lederen meubel stofzuigt, gebruik je best een hulpstuk met een zachte borstel om krassen te voorkomen. Maak de lederen zitmeubelen 2 à 3 keer per jaar schoon met de BoConcept Lederreiniger. Voor je het nieuwe meubel in gebruik neemt, gebruik je best BoConcept Lederbeschermer.

BUITENMEUBILAIR
Behandel de houten onderdelen van je buitenmeubilair voor het eerste gebruik met olie, en herhaal dit 3 à 4 keer per jaar (6 keer per jaar in een droog klimaat). Gebruik alleen olie die hier speciaal voor geschikt is en breng het op de meubelen aan zoals beschreven staat in de instructies van het specifieke product.

Gelamineerde en wicker onderdelen moet je schoonmaken met een schone, vochtige doek. Gebruik hier geen reinigingsmiddelen die krassen kunnen veroorzaken. Buitenmeubelen zijn ideaal voor gebruik buitenshuis, maar we raden aan om ze te bedekken of op te bergen bij langdurige periodes met slecht weer.

.